PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu

BLOG

Kiknek ajánljuk a sofőrkesztyűket?

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.02.23 12:07
Kiknek ajánljuk a sofőrkesztyűket?

A Sofőrkesztyűk Értekezése

Bevezetés

A sofőrkesztyűk olyan speciális védőeszközök, amelyek célja a kényelem és biztonság növelése az autóvezetők számára. Ezen kesztyűk különféle alapanyagokból készülnek, és számos előnnyel rendelkeznek a vezetés során. Ez az értekezés részletesen bemutatja a sofőrkesztyűk alapanyagait, felhasználási területeit, valamint az ehhez kapcsolódó szabványokat.

Sofőrkesztyűk Alapanyagai:

  1. Bőr:

    • A bőr sofőrkesztyűk kiváló tapintást és fogást biztosítanak a kormánykeréken. A különböző bőrtípusok között megtalálható a marhabőr, báránybőr és disznóbőr.
  2. Mikroszálas anyagok:

    • A mikroszálas anyagok, mint például a szintetikus bőr vagy műszálas keverékek, könnyűek és rugalmasak, lehetővé téve a szabad mozgást.
  3. Neoprén:

    • A neoprén kesztyűk vízállóak és kényelmesek. Jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ami fontos tényező lehet hideg időjárás esetén.

Felhasználási Területek:

  1. Autóvezetés:

    • A sofőrkesztyűk elsősorban autóvezetők részére tervezettek. Kényelmes viseletükből és kiváló tapintásukból adódóan elősegítik a pontos és biztonságos kormányzást.
  2. Hideg időjárás:

    • A neoprén vagy szigetelő anyagokból készült kesztyűk ideálisak hideg körülmények között, mivel megvédik a kezet a hidegtől és nedvességtől.
  3. Motoros sportok:

    • A motoros sportok, mint például a motorozás vagy quadozás, során a sofőrkesztyűk fontosak a kézvédelem szempontjából.

Szabványok:

  1. EN 13594:

    • Az Európai szabvány az úton közlekedő motorosoknak tervezett védőruházat követelményeit határozza meg, beleértve a kesztyűket is.
  2. ISO 21420:

    • A nemzetközi szabvány az általános védőkesztyűk követelményeit írja le, beleértve a sofőrkesztyűket is.

Összegzés:

A sofőrkesztyűk nem csupán stílusos kiegészítők, hanem a biztonság és kényelem fontos elemei is az autóvezetésnek. A különböző alapanyagok és tervezési jellemzők lehetővé teszik számukra, hogy kielégítsék az egyéni igényeket és körülményeket. Az említett szabványok betartása garantálja, hogy a kesztyűk megfeleljenek a szigorú biztonsági előírásoknak és normáknak.