PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu

mártott kesztyű

Mártott Kesztyűk: Védelmet és Fogást Nyújtó Munkavédelmi Eszközök

A mártott kesztyűk olyan speciális munkavédelmi kesztyűk, amelyek különböző típusú bevonatokkal vannak ellátva a kéz védelme és a fogásbiztonság növelése érdekében. Ezek a kesztyűk különböző ipari és kézi munkákhoz használhatók, és kiválóan alkalmazhatók olyan feladatoknál, ahol a nedvesség, vegyi anyagok vagy olajok expozíciója jelent veszélyt.

Felhasznált anyagok: A mártott kesztyűk készülhetnek különböző alapanyagokból, melyeket különböző bevonatokkal kombinálnak:

  • Nitril bevonat: A nitril bevonatú kesztyűk kiváló ellenállást biztosítanak olajokkal, zsírokkal és vegyi anyagokkal szemben, valamint nagy kopásállóságot mutatnak.
  • Latex bevonat: Rugalmas és jó tapadást biztosító bevonat, mely ideális nedves környezetben végzett munkákhoz.
  • PVC bevonat: Vízálló és vegyszerálló bevonat, amelyet gyakran használnak a különböző vegyszerekkel való munkákhoz.
  • Neoprén bevonat: Kiváló ellenállást biztosít a különböző vegyi anyagokkal és savakkal szemben.

Szabványok: A mártott kesztyűk esetében is számos szabvány vonatkozhat a minőségre és a teljesítményre. Például az EN 388 szabvány a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, míg az EN 374 a vegyi anyagokkal szembeni védelmet szabályozza. Fontos figyelembe venni ezeket a szabványokat a megfelelő kesztyű kiválasztásakor.

Alkalmazási példák:

  • Gyártás és ipari munkák: A mártott kesztyűk kiválóan alkalmazhatók gyártósorokon és ipari környezetekben, ahol szükség van a fogásbiztonságra és a védelemre különféle anyagokkal szemben.
  • Építőipar: Ideálisak építkezéseken és szerelési munkáknál, ahol a kéz védelme fontos, és gyakran találkozhatunk nedves vagy olajos környezettel.
  • Gyógyszeripar és egészségügy: A latex vagy nitril bevonatú kesztyűket gyakran használják egészségügyi és laboratóriumi környezetekben, ahol a fertőzések elleni védelem kiemelten fontos.
  • Kertészkedés: Nedves környezetben végzett kerti munkákhoz, például öntözéshez vagy talajmunkákhoz használhatók.

Összességében a mártott kesztyűk hatékony és sokoldalú munkavédelmi eszközök, amelyek különféle környezetekben és munkafolyamatokban segítenek megőrizni a kéz egészségét és biztonságát. Fontos azonban megfelelően kiválasztani a feladatokhoz és körülményekhez legmegfelelőbb típusú kesztyűt.

Mártott kesztyűk tulajdonságai

A munkavédelmi mártott kesztyűk a különböző munkavégzési környezetek és feladatok specifikus igényeire válaszolnak. A kesztyűk mártott felülete különböző anyagokkal van bevonva, amelyek különböző tulajdonságokat biztosítanak. Az alábbiakban jellemezném a munkavédelmi mártott kesztyűket a felhasználási területeik és a mártott felületeik alapján:

Felhasználási Területek:

  1. Általános Ipari Munkák:

    • Az általános ipari környezetekben, ahol az ellenálló és kopásálló kesztyűkre van szükség, ideális választás lehet a munkavédelmi kesztyű, amelynek mártott felülete kiválóan ellenáll a mechanikai behatásoknak.
  2. Építőipar és Szerelés:

    • Az építőiparban, építési munkáknál, szerelésnél és burkolásnál hasznosak lehetnek a vízálló és kopásálló mártott kesztyűk, amelyek a nedvesség elleni védelmet is biztosítják.
  3. Olajos és Zsíros Környezetek:

    • Ahol a munkavégzés során gyakori az olajos vagy zsíros felületekkel való érintkezés, ott olyan kesztyűket érdemes választani, amelyek olajálló mártott bevonattal rendelkeznek.
  4. Élelmiszeripar:

    • Az élelmiszeriparban, ahol fontos az élelmiszerbiztonság és higiénia, a mártott kesztyűknek a megfelelő élelmiszeripari szabványoknak kell megfelelniük.
  5. Kémiai Védelem:

    • Kémiai környezetekben a vegyszerek ellenállására tervezett, kémiai ellenálló mártott kesztyűk lehetnek szükségesek.

Mártott Felületek:

  1. Nitril Mártott Kesztyű:

    • Az ellenálló, olajálló és vegyszerálló tulajdonságai miatt ideális választás az olyan környezetekben, ahol vegyszerekkel vagy olajokkal érintkeznek.
  2. Latex Mártott Kesztyű:

    • A latex mártott kesztyűk rendkívül rugalmasak és kényelmesek, kiváló érintésérzékenységgel. Számos általános felhasználási területen alkalmazhatók.
  3. PU (Polyurethane) Mártott Kesztyű:

    • A PU mártott kesztyűk kiváló kopásállóságot, finom tapintást és jó csúszásgátló tulajdonságokat kínálnak.
  4. PVC Mártott Kesztyű:

    • A PVC mártott kesztyűk ellenállóak a vegyszerekkel és egyes mechanikai behatásokkal szemben, így ideálisak lehetnek vegyipari vagy építőipari környezetekben.

A megfelelő munkavédelmi mártott kesztyű kiválasztása a specifikus munkakörnyezet és feladatok alapos megértését igényli a biztonságos és hatékony munkavégzés érdekében.

 

TOP WORKER (LX600) LATEX MÁRTOTT KESZTYŰ

 

olyan védőkesztyű, amelyet különböző ipari környezetekben használnak. A kesztyű anyaga kevertszálakból áll, amelyek tartósságot és rugalmasságot biztosítanak. A mártott latex bevonat csúszásbiztos felületet nyújt, ami segíthet a jobb fogásban és a munkavégzés során.

Anyagösszetétel:

  • A kesztyű alapja kevertszálakból készül, ami ideális kombinációja a tartósságnak és a rugalmasságnak.
  • A latex mártás extra védelmet nyújt, valamint csúszásbiztos felületet biztosít.

Felhasználási területek:

  • Az ipari környezetekben széles körben használják, ahol fontos a kézvédelem.
  • Ideálisak munkákhoz, ahol szükség van a fogásbiztonságra és a csúszás elleni védelemre, például rakodásnál, csomagolásnál, anyagmozgatásnál stb.

Szabványok:

  • A kesztyűknek meg kell felelniük az iparági szabványoknak és előírásoknak a biztonság és a minőség szempontjából. Általában az EN 388-as szabvány az, amely megállapítja a mechanikai kockázatok elleni védelmet (kopás, vágás, szakadás, átszúrás stb.).

A TOP WORKER (LX600) LATEX MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kényelmes viseletet biztosít és hatékony védelmet nyújt a kéz számára a munkavégzés során. Fontos megjegyezni, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és az előírt körülmények között kell használni.

TOP WORKER (LX600) LATEX MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP N-34Y (N266AT) NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

egy olyan védőkesztyű, amelyet különféle ipari környezetekben használnak. A kesztyű pamut alapú, amely kényelmes viseletet biztosít, míg a nitril mártás extra védelmet nyújt. Az ilyen típusú kesztyűk általában részlegesen (3/4-ig) vannak mártva, ami lehetővé teszi a kezek természetes légzését és a kényelmes munkavégzést.

Felhasználási területek:

  • Az ipari munkaterületeken széles körben használják, ahol fontos a kézvédelem.
  • Ideálisak olyan munkákhoz, ahol vegyi anyagokkal vagy olajokkal való érintkezés lehetséges, például gépkezelés, szerelés, karbantartás stb.
  • Használhatók általános feladatokhoz is, mint például csomagolás, anyagmozgatás, építkezés stb.

Szabványok:

  • A kesztyűknek meg kell felelniük az iparági szabványoknak és előírásoknak a biztonság és a minőség szempontjából. Általában az EN 388-as szabvány az, amely megállapítja a mechanikai kockázatok elleni védelmet (kopás, vágás, szakadás, átszúrás stb.), míg az EN 374-es szabvány a vegyi anyagokkal szembeni ellenállóságot teszteli.

A TOP N-34Y (N266AT) NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kényelmes és hatékony megoldást nyújt a kézvédelemre vegyi anyagokkal és egyéb veszélyes anyagokkal szemben. Fontos megjegyezni, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és az előírt körülmények között kell használni.

TOP N-34Y (N266AT) NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP SHIELD NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

egy kiváló minőségű védőkesztyű, amely széles körű védelmet nyújt különféle munkakörnyezetekben. Az extra védelmet biztosító TPE protektorok és a csúszásbiztos tenyér kialakítás kiváló fogást és ellenállást biztosítanak.

Felhasználási területek:

  • Az ipari munkaterületeken, ahol fontos a kézvédelem a sérülések és a vegyi anyagokkal, olajokkal, zsírokkal való érintkezés ellen.
  • Ideális olyan munkákhoz, ahol nagyobb mechanikai igénybevétel várható, például gépkezelés, szerelés, karbantartás.
  • Használhatók különféle iparágakban, mint például az autóipar, a gyártás, az építőipar stb.

Szabványok:

  • A kesztyűknek meg kell felelniük az iparági szabványoknak és előírásoknak. Általában az EN 388-as szabvány teszteli a mechanikai kockázatok elleni védelmet (kopás, vágás, szakadás, átszúrás stb.), míg az EN 374-es szabvány a vegyi anyagokkal való ellenállóságot méri.

A TOP SHIELD NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kiváló választás olyan munkakörnyezetekben, ahol nagyobb védelemre van szükség a kézre. Fontos, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és körülmények között használják.

TOP SHIELD NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP WINTER LATEX MÁRTOTT KESZTYŰ

 

olyan speciális kesztyű, amely kifejezetten hideg körülmények között történő munkavégzéshez készült. A kevertszálas alapanyag kiváló kopásállóságot biztosít, míg a mártott latex réteg extra tapadást és védelmet nyújt.

Felhasználási területek:

  • Ideális választás hideg körülmények között végzett kültéri munkákhoz, például építőipari tevékenységekhez, kerti munkákhoz vagy logisztikai feladatokhoz télen.
  • Alkalmas olyan tevékenységekre, ahol fontos a fogásbiztonság és a védelem, például anyagmozgatás, rakodás, csomagolás.
  • Ajánlott olyan munkakörnyezetekben, ahol a hideg időjárás és a nedves körülmények miatt könnyen károsodhatnak a kezek.

Szabványok:

  • A kesztyűknek általában meg kell felelniük az EN 388-as és az EN 511-es szabványoknak. Az EN 388-as szabvány a mechanikai kockázatok elleni védelmet méri, míg az EN 511-es szabvány a hideg elleni védelmet értékeli.

A TOP WINTER LATEX MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kiváló választás a hideg körülmények között végzett munkákhoz, ahol fontos a kézvédelem és a tapadásbiztonság. Fontos, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és körülmények között használják.

TOP WINTER LATEX MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP BIG DUPLÁN NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

olyan kiváló minőségű védőkesztyű, amely kettős nitril réteggel rendelkezik, így kiváló kopásállóságot és tartósságot biztosít. A kékes színű kesztyű XL méretű, ami nagyobb kényelmet nyújt a viselője számára.

Felhasználási területek:

  • Ideális választás nehéz körülmények között végzett munkákhoz, például építőipari tevékenységekhez, anyagmozgatáshoz, gépkezeléshez és egyéb ipari munkákhoz.
  • Alkalmas olyan feladatokhoz, ahol fontos a kiváló kopásállóság és a tartósság, például anyagmozgatás, építkezés, gépkezelés és karbantartás.
  • Ajánlott olyan munkakörnyezetekben, ahol a kezek intenzív igénybevételnek vannak kitéve, és a védelem kiemelten fontos.

Szabványok:

  • A védőkesztyűknek általában meg kell felelniük az EN 388-as szabványnak, amely a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, például kopás, vágás, szakadás és átszúrás elleni védelmet.

A TOP BIG DUPLÁN NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kiváló választás olyan munkakörnyezetekben, ahol fontos a kiváló kopásállóság és a tartósság. Fontos, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és körülmények között használják.

TOP BIG DUPLÁN NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP OIL FULL NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

kiváló minőségű védőkesztyű, amely teljes nitril bevonattal rendelkezik, így kiváló kopásállóságot és tartósságot biztosít. A kékes színű, XL méretű kesztyű kényelmes viseletet nyújt.

Felhasználási területek:

  • Ideális választás olyan munkákhoz, ahol fontos a kiváló kopásállóság és az olajállóság, például gépkezelés, autószerelés, építőipari tevékenységek és egyéb ipari munkák.
  • Alkalmas olyan környezetekben való használatra, ahol gyakoriak az olajok, zsírok és egyéb folyadékok, és fontos a kezek hatékony védelme ellenük.

Szabványok:

  • A védőkesztyűknek általában meg kell felelniük az EN 388-as szabványnak, amely a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, például kopás, vágás, szakadás és átszúrás elleni védelmet.
  • Az olajállóságot és vegyi anyagok elleni védelmet általában az EN 374 szabvány értékeli.

A TOP OIL FULL NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kiváló választás olyan környezetekben, ahol fontos a kiváló kopásállóság és az olajállóság. Fontos, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és körülmények között használják.

TOP OIL FULL NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ

 

TOP MECHANIC NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

olyan kiváló minőségű védőkesztyű, amelynek alapja poliészter anyagból készül, és nitril mártással van bevonva. A csúszásbiztos kialakításnak köszönhetően kiváló fogást és munkavégzést biztosít.

Felhasználási területek:

  • Ideális választás gépészek, autószerelők, építőipari munkások és egyéb ipari szakemberek számára, akiknek fontos a kiváló fogás és ellenálló képesség az olajokkal, zsírokkal és egyéb folyadékokkal szemben.
  • Alkalmas olyan munkákhoz, ahol szükség van mechanikai védelemre, például csavarozás, szerelés, anyagmozgatás és egyéb kézimunkák.

Szabványok:

  • A védőkesztyűknek általában meg kell felelniük az EN 388-as szabványnak, amely a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, például kopás, vágás, szakadás és átszúrás elleni védelmet.
  • Az olajállóságot és vegyi anyagok elleni védelmet általában az EN 374 szabvány értékeli.

A TOP MECHANIC NITRIL MÁRTOTT VÉDŐKESZTYŰ kiváló választás olyan munkakörnyezetekben, ahol fontos a kiváló fogás és a mechanikai védelem, valamint az olajokkal és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség. Fontos, hogy a kesztyűt csak az ajánlott felhasználási területeken és körülmények között használják.

TOP MECHANIC NITRIL MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP PU FLOWER PU MÁRTOTT KESZTYŰ

 

egy kiváló minőségű védőkesztyű, amely kényelmes viseletet biztosít és megfelelő védelmet nyújt számos munkaterületen. A gumírozott mandzsetta és a virág mintás dizájn stílusos megjelenést kölcsönöznek a kesztyűnek.

Anyagösszetétel:

  • A külső réteg poliuretán (PU) anyagból készült, ami rendkívül kopásálló és ellenálló a vegyszerekkel és olajokkal szemben.
  • A bélése pamut alapú, ami kellemes érzetet nyújt és jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

Tulajdonságok:

  • A mártott PU réteg kiváló fogást biztosít, ami növeli a munkavégzés hatékonyságát és biztonságát.
  • A gumírozott mandzsetta biztosítja a kesztyű stabil tartását és megakadályozza a bejutást a kézüregbe.
  • A virág mintás dizájn esztétikus megjelenést kölcsönöz a kesztyűnek, ami lehetővé teszi a munkavégzést stílusos környezetben is.

Felhasználási területek:

  • Általános szerelési, szerelési, és karbantartási munkák.
  • Könnyűipari tevékenységek, például csomagolás vagy anyagmozgatás.
  • Kerti munkák és ház körüli teendők.

Szabványok és jelölések:

  • A kesztyű megfelel az EN 388 szabványnak, amely az általános mechanikai kockázatok elleni védelmet szabályozza.

TOP PU FLOWER PU MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP PU TERRAIN PU MÁRTOTT KESZTYŰ

 

egy kiváló minőségű védőkesztyű, amely kényelmes viseletet biztosít és megfelelő védelmet nyújt számos munkaterületen. A gumírozott mandzsetta és a terep mintás dizájn stílusos megjelenést kölcsönöznek a kesztyűnek.

Anyagösszetétel:

  • A külső réteg poliuretán (PU) anyagból készült, ami rendkívül kopásálló és ellenálló a vegyszerekkel és olajokkal szemben.
  • A bélése pamut alapú, ami kellemes érzetet nyújt és jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

Tulajdonságok:

  • A mártott PU réteg kiváló fogást biztosít, ami növeli a munkavégzés hatékonyságát és biztonságát.
  • A gumírozott mandzsetta biztosítja a kesztyű stabil tartását és megakadályozza a bejutást a kézüregbe.
  • A terep mintás dizájn esztétikus megjelenést kölcsönöz a kesztyűnek, ami lehetővé teszi a munkavégzést stílusos környezetben is.

Felhasználási területek:

  • Általános szerelési, szerelési, és karbantartási munkák.
  • Könnyűipari tevékenységek, például csomagolás vagy anyagmozgatás.
  • Kerti munkák és ház körüli teendők.

Szabványok és jelölések:

  • A kesztyű megfelel az EN 388 szabványnak, amely az általános mechanikai kockázatok elleni védelmet szabályozza.

TOP PU TERRAIN PU MÁRTOTT KESZTYŰ

 

TOP SWE VÁGÁSBIZTOS MÁRTOTT KESZTYŰ

 

kiváló minőségű védőkesztyű, amely széles körű védelmet nyújt a különböző munkaterületeken. Az ergonomikus kialakítás és a speciális anyagok lehetővé teszik a kényelmes viseletet és a hatékony munkavégzést.

Anyagösszetétel:

  • A külső réteg nitril mikrohabos anyagból készült, ami kiváló fogást biztosít és ellenálló a kopásnak és az olajoknak.
  • A bélése puha és kényelmes, ami segíti a hosszabb ideig tartó viselést és minimalizálja a bőrirritációt.

Tulajdonságok:

  • A vágásvédelem biztosítása érdekében a kesztyű különleges anyagokból készült, amelyek ellenállnak a vágásnak és megóvják a kezet a sérülésektől.
  • A nitril mikrohabos tenyér kiváló tapadást biztosít a különböző felületeken, ami segíti a pontos és biztonságos munkavégzést.
  • A kékek színű kivitel esztétikus megjelenést kölcsönöz a kesztyűnek, és könnyen felismerhetővé teszi a munkahelyen.

Felhasználási területek:

  • Élelmiszeriparban, például ételkészítés vagy élelmiszerfeldolgozás során.
  • Gyógyszergyártásban, laboratóriumi munkák során, ahol fontos a higiénia és a biztonság.
  • Általános szerelési, szerelési és karbantartási munkákban, ahol szükség van védőkesztyűre a vágási kockázatok csökkentésére.

Szabványok és jelölések:

  • A kesztyű megfelel az EN 388 szabványnak, amely az általános mechanikai kockázatok elleni védelmet szabályozza, beleértve a vágásvédelmet is.
  • Továbbá, a védőkesztyűkön gyakran megtalálhatók a CE jelölés és a vágásvédelmi szintet jelző kategóriajelzések.

TOP SWE VÁGÁSBIZTOS VÉDŐKESZTYŰ kiváló minőségű védőkesztyű, amely széles körű védelmet nyújt a különböző munkaterületeken. Az ergonomikus kialakítás és a speciális anyagok lehetővé teszik a kényelmes viseletet és a hatékony munkavégzést.  Anyagösszetétel:  A külső réteg nitril mikrohabos anyagból készült, ami kiváló fogást biztosít és ellenálló a kopásnak és az olajoknak. A bélése puha és kényelmes, ami segíti a hosszabb ideig tartó viselést és minimalizálja a bőrirritációt. Tulajdonságok:  A vágásvédelem biztosítása érdekében a kesztyű különleges anyagokból készült, amelyek ellenállnak a vágásnak és megóvják a kezet a sérülésektől. A nitril mikrohabos tenyér kiváló tapadást biztosít a különböző felületeken, ami segíti a pontos és biztonságos munkavégzést. A kékek színű kivitel esztétikus megjelenést kölcsönöz a kesztyűnek, és könnyen felismerhetővé teszi a munkahelyen. Felhasználási területek:  Élelmiszeriparban, például ételkészítés vagy élelmiszerfeldolgozás során. Gyógyszergyártásban, laboratóriumi munkák során, ahol fontos a higiénia és a biztonság. Általános szerelési, szerelési és karbantartási munkákban, ahol szükség van védőkesztyűre a vágási kockázatok csökkentésére. Szabványok és jelölések:  A kesztyű megfelel az EN 388 szabványnak, amely az általános mechanikai kockázatok elleni védelmet szabályozza, beleértve a vágásvédelmet is. Továbbá, a védőkesztyűkön gyakran megtalálhatók a CE jelölés és a vágásvédelmi szintet jelző kategóriajelzések.