PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu

cérnakesztyű

Cérnakesztyűk: A Változatos Felhasználási Területek Fontos Védőfelszerelései

A cérnakesztyűk olyan sokoldalú védőeszközök, amelyek különböző munkakörnyezetekben és feladatokban nyújtanak hatékony védelmet és komfortot. Ezek a kesztyűk általában különböző típusú szövetekből vagy kötött anyagokból készülnek, és számos ipari, kézi és műszaki munkában használhatók. Egyes kiviteleiknél a kötött anyagokat speciális bevonatokkal kombinálják, amelyek további tulajdonságokat biztosítanak, például kopásállóságot vagy vízlepergetést.

Felhasznált anyagok: A cérnakesztyűk sokféle anyagból készülhetnek, beleértve a következőket:

  • Pamut: Könnyű, lélegző és kényelmes, általában alapanyagként vagy belső bélésrétegként használják.
  • Nylon: Erős és rugalmas, kiválóan alkalmas a mozgásszabadságot igénylő munkákhoz.
  • Polyészter: Tartós és kopásálló, könnyen tisztítható, így ideális munkakörnyezetekben is.
  • Lycra/Spandex: Rugalmas és illeszkedő, biztosítja a kesztyű jó illeszkedését a kézre.
  • Nitril: Vízálló és kopásálló bevonat, amelyet gyakran alkalmaznak a fogásbiztonság növelésére és a mechanikai védelemre.

Szabványok: A cérnakesztyűk esetében is vannak olyan szabványok, amelyek meghatározzák a minőséget és a teljesítményt. Például az EN 388 szabvány a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, míg az EN 407 a hő- és lángállóságot, az EN 511 pedig a hideg elleni védelmet értékeli. Fontos megérteni ezeket a szabványokat, hogy megfelelően kiválaszthassuk a megfelelő kesztyűt a feladatokhoz és a körülményekhez.

Alkalmazási példák:

  • Általános munkavédelem: A cérnakesztyűk sokféle általános feladathoz használhatók, például áruk szállításához, anyagmozgatáshoz és könnyű szerelési munkákhoz.
  • Kerti munkák: Ideálisak kerti munkákhoz, mint például metszés, gyomlálás vagy növényültetés, mivel védik a kezet a sérülésektől és a szennyeződéstől.
  • Precíziós munkák: Finom munkákhoz, például szereléshez, elektronikához vagy órákhoz, ahol szükség van a finom mozgásokra és az érzékeny érintésre.
  • Könnyű ipari munkák: Különböző könnyű ipari munkákhoz alkalmazhatók, ahol szükség van valamennyi mechanikai védelemre és mozgásszabadságra.

Összességében a cérnakesztyűk fontos szerepet töltenek be a munkavédelemben és a kényelmes munkavégzésben, különböző felhasználási területeken és körülmények között. Fontos azonban megfelelően kiválasztani a megfelelő típusú kesztyűt a feladathoz és a körülményekhez, valamint rendszeresen ellenőrizni és cserélni az elhasználódott vagy sérült kesztyűket a biztonságos munkavégzés érdekében.

 

Munkavédelmi Kötött Kesztyűk: Védelem és Kényelem Egyszerre

A munkavédelmi kötött kesztyűk kiválóan alkalmasak számos ipari és munkavédelmi felhasználási területen történő használatra. Ezek a kesztyűk textil vagy cérna alapanyagokból készülnek, és kiváló védelmet nyújtanak a kéznek a különböző munkafolyamatok során, miközben biztosítják a viselőjük kényelmét és mozgásszabadságát.

Alapanyagok:

  • Textil anyagok: A textil alapanyagok közé tartoznak például a pamut, a poliészter vagy a nylon. Ezek a kesztyűk kényelmesek, lélegzők és könnyűek, így ideálisak hosszabb munkavégzéshez, ahol fontos a kéz szellőzése és a kényelem.
  • Cérna: A cérnából készült kesztyűk rendkívül ellenállóak és strapabíróak. A cérna erős és kopásálló anyag, amely ideális megoldást jelent például súlyosabb ipari munkákhoz, ahol nagyobb mechanikai terhelésnek vannak kitéve a kesztyűk.

Felhasználási területek:

  • Építőipar és szerelés: Az építőipari és szerelési munkák során gyakran szükség van munkavédelmi kesztyűkre, melyek védelmet nyújtanak a sérülésektől és az abrazív hatásoktól. Ezek a kesztyűk kiválóan alkalmazhatók például építkezéseken, tetőfedésnél vagy betonozásnál.
  • Gyártás és ipari munkák: Az ipari gyártásban és más ipari munkáknál is elengedhetetlen a megfelelő kézvédelem. A kötött kesztyűk védelmet nyújtanak a gépekkel való munkavégzés során, valamint segítik a fogást és csökkentik a kézre nehezedő terhelést.
  • Anyagmozgatás és raktározás: A raktári munkák és anyagmozgatás során gyakran szükség van olyan kesztyűkre, melyek megfelelő védelmet nyújtanak a sérülésektől és kényelmes viseletet biztosítanak a kéznek a csomagolás, rakodás és anyagmozgatás során.

Szabványok: A munkavédelmi kötött kesztyűk gyakran megfelelnek az EN 388 szabványnak, amely a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli. Ez a szabvány jelzi a kesztyű kopásállóságát, vágásállóságát, szakítószilárdságát és lyukállóságát. A kesztyűk más szabványoknak is megfelelhetnek a specifikus felhasználási területük szerint, például hideg elleni védelmi szabványoknak, vegyi anyagokkal szembeni védelemnek vagy hővédelemnek.

 

TOP COPE4 PVC Kötött Kesztyű Pontozaott, Pamut/Poliészter, Gumírozott Mandzsetta: Védelem és Biztonság

A TOP COPE4 PVC kötött kesztyűk kiváló választások olyan munkavállalók számára, akiknek fontos a védelem és a kényelem a munkavégzés során. Ezek a kesztyűk pamut és poliészter alapanyagokból készültek, melyek kiváló tartósságot és kényelmet biztosítanak. A gumírozott mandzsetta pedig további védelmet nyújt a kéz és az alkar területén.

Alapanyagok:

  • Pamut/Poliészter: A pamut és poliészter kombinációja a kesztyűkön kiváló ellenállást és kopásállóságot biztosít. Ezek a könnyű, légáteresztő anyagok kényelmet és hosszabb tartósságot garantálnak, miközben megfelelő védelmet nyújtanak a kéznek.
  • PVC pöttyözés: A PVC pöttyözés fokozza a fogást és a tapadást, így segíti a pontosabb és biztonságosabb munkavégzést. Emellett extra védelmet nyújt a sérülések és az abrazív hatások ellen.
  • Gumírozott mandzsetta: A gumírozott mandzsetta szorosan illeszkedik a kézre és az alkarra, megakadályozva a szennyeződéseket és a nedvességet a kesztyű belsejében. Ezáltal biztosítja a kényelmes viseletet és további védelmet nyújt a kéz és az alkar területén.

Felhasználási példák:

  • Építőipar és szerelés: Az építőipari és szerelési munkák során gyakran szükség van olyan kesztyűkre, melyek védelmet nyújtanak a kéznek a sérülésektől és az abrazív hatásoktól. Ezek a kesztyűk ideálisak például építkezéseken, tetőfedésnél vagy betonozásnál.
  • Gyártás és ipari munkák: Az ipari gyártásban és más ipari munkáknál is elengedhetetlen a megfelelő kézvédelem. A PVC pöttyözés és a gumírozott mandzsetta extra védelmet nyújt a gépekkel való munkavégzés során.
  • Anyagmozgatás és raktározás: A raktári munkák és anyagmozgatás során gyakran szükség van olyan kesztyűkre, melyek megfelelő védelmet nyújtanak a kéznek a csomagolás, rakodás és anyagmozgatás során.

Összességében a TOP COPE4 PVC kötött kesztyűk kiváló minőségű anyagokból készültek, hogy megfeleljenek a szigorú munkavédelmi előírásoknak és biztosítsák a viselők kényelmét és védelmét a nehéz munkafolyamatok során. Ezek a kesztyűk ideálisak számos ipari és munkavédelmi felhasználási területen, ahol fontos a védelem és a kényelem egyaránt.

TOP COPE4 PVC Kötött Kesztyű Pontozaott, Pamut/Poliészter, Gumírozott Mandzsetta: Védelem és Biztonság

TOP COPE2 Thin Vékony Kötött Kesztyű: Kényelem és Védelem a Mindennapi Munkához

A TOP COPE2 Thin Kötött Kesztyű egy könnyű és vékony kialakítású munkavédelmi kesztyű, mely kiváló választás a mindennapos munkavégzéshez. Pamut és poliészter alapanyagból készült, és gumírozott mandzsettával rendelkezik, így biztosítva a kényelmet és a megfelelő védelmet a viselője számára.

Alapanyagok:

  • Pamut/poliészter: Ezek a könnyű és légáteresztő anyagok kiválóan alkalmazkodnak a kéz formájához, miközben kényelmes viseletet biztosítanak. A pamut segít a kéz szellőzésében, míg a poliészter tartós és ellenálló, így hosszú élettartamot biztosít a kesztyűnek.
  • Gumírozott mandzsetta: A gumírozott mandzsetta szorosan illeszkedik a csuklóhoz, megakadályozva a szennyeződések bejutását a kesztyűbe, és biztosítva, hogy a kesztyű stabilan maradjon a kézfejen.

Felhasználási területek:

  • Általános szerelési munkák: A TOP COPE2 Thin Kötött Kesztyű kiváló választás általános szerelési és karbantartási munkákhoz. A könnyű és vékony kialakítás lehetővé teszi a precíz munkavégzést, miközben a pamut és poliészter anyagok biztosítják a megfelelő védelmet.
  • Csomagolás és logisztika: A könnyű és kényelmes viseletű kesztyűk ideálisak a csomagolási és logisztikai feladatokhoz, ahol fontos a mozgásszabadság és a védelem a kisebb sérülések ellen.
  • Kisebb általános munkák: Az általános háztartási és kertészeti munkákhoz is ajánlottak ezek a kesztyűk, mivel kényelmes viseletet biztosítanak a mindennapi feladatokhoz, miközben megvédenek a szennyeződésektől és apró sérülésektől.

Az ilyen típusú könnyű és vékony kötött kesztyűk ideálisak olyan feladatokhoz, ahol fontos a kényelem és a mozgásszabadság, miközben minimális védelemre van szükség. A pamut és poliészter anyagok kiválóan kombinálják a komfortot és a tartósságot, míg a gumírozott mandzsetta biztosítja a kesztyű stabil rögzítését a kézfejen.

TOP COPE2 Thin Vékony Kötött Kesztyű: Kényelem és Védelem a Mindennapi Munkához

TOP COT2 Kötött 100% Pamut Kesztyű: Természetes Védelem és Kényelem

A TOP COT2 Kötött Pamut Kesztyű a természetes pamutból készült, duplaszálas kialakításának köszönhetően kiváló védelmet és kényelmet nyújt a viselője számára. A gumírozott mandzsetta biztosítja a kesztyű stabil illeszkedését a csuklón, miközben megakadályozza a szennyeződések bejutását a kesztyűbe.

Alapanyagok:

  • 100% pamut: A pamut természetes és légáteresztő anyag, amely kiválóan alkalmas a kényelmes és szellőző viseletre. A duplaszálas kialakítás még ellenállóbbá teszi a kesztyűt, így hosszú élettartamot biztosít a viselője számára.
  • Gumírozott mandzsetta: A gumírozott mandzsetta segít a kesztyű stabil illeszkedésében a csuklón, megakadályozva a szennyeződések bejutását a kesztyűbe, és biztosítva, hogy a kesztyű biztonságosan maradjon a kézfejen.

Felhasználási területek:

  • Élelmiszeripar: A pamutból készült kesztyűk kiváló választások az élelmiszeripari munkákhoz, ahol fontos a higiénia és a biztonság. A természetes pamut anyag nem irritálja a bőrt, így ideális választás az élelmiszerrel való munkavégzéshez.
  • Kertészkedés: A kertészeti munkák során is ajánlottak ezek a kesztyűk, mivel a pamut légáteresztő és kényelmes viseletet biztosít a hosszabb ideig tartó munkavégzéshez.
  • Általános házimunkák: Az általános háztartási munkákhoz is ideálisak ezek a kesztyűk, mivel kényelmesek és könnyen tisztíthatók.

A TOP COT2 Kötött Pamut Kesztyűk kiváló választást jelentenek olyan feladatokhoz, ahol fontos a természetes anyagokból készült, légáteresztő és kényelmes viselet, miközben minimális védelemre van szükség. A pamut anyag és a gumírozott mandzsetta kombinációja optimális kényelmet és illeszkedést biztosít a viselője számára.

TOP COT2 Kötött 100% Pamut Kesztyű: Természetes Védelem és Kényelem