PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu

MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

Munkavédelmi Kesztyűk: A Biztonságos Munkavégzés Nélkülözhetetlen Eszközei

Munkavédelmi kesztyűk az egyik legfontosabb személyes védőeszközök közé tartoznak, amelyek célja a kéz és az ujjak védelme különböző munkakörnyezetekben előforduló veszélyekkel szemben. Ezek a kesztyűk széles körben használhatók az ipari, építőipari, egészségügyi, vegyipari és más munkaterületeken, ahol a kéz sérülésének vagy károsodásának veszélye fennáll.

Felhasznált anyagok: A munkavédelmi kesztyűk készülhetnek különféle anyagokból, attól függően, hogy milyen típusú védelmet igényelnek és milyen környezetben használják őket. Ezek közé tartoznak:

  • Bőr: Strapabíró és ellenálló a kopásnak, megfelelő védelmet nyújt mechanikai sérülések ellen.
  • Szintetikus anyagok: Mint például neoprén, PVC vagy nitril, amelyek különféle vegyi anyagokkal és olajokkal szembeni védelmet nyújtanak.
  • Vastag gumi vagy latex: Ezek a kesztyűk ideálisak a kémiai expozíció elleni védelemre, például savak, lúgok vagy egyéb maró anyagok kezelésekor.
  • Védőbevonatok: A hőálló bevonatok és szigetelőrétegek hőveszélyes munkáknál nyújtanak védelmet, például hegesztés vagy forró tárgyak kezelésekor.

Szabványok: A munkavédelmi kesztyűk minőségét és teljesítményét különböző szabványok szabályozzák. Például az EN 388 szabvány a mechanikai kockázatok elleni védelmet értékeli, míg az EN 374 a vegyi anyagokkal szembeni védelmet szabályozza. Az EN 407 szabvány hő- és lángállóságot, míg az EN 511 hideg elleni védelmet értékel.

Alkalmazási példák:

  • Építőipar: A bőrkesztyűk kiválóan alkalmasak a durva anyagokkal való munkára és a sérülések elleni védelemre.
  • Vegyipar: Kémiai ellenálló kesztyűk szükségesek a különféle vegyi anyagokkal való munkavégzéshez.
  • Egészségügy: A latex vagy nitril kesztyűk fontosak az orvosi és egészségügyi szakemberek számára a fertőzések elleni védelem érdekében.
  • Élelmiszeripar: A higiénia fontos, ezért élelmiszerbiztonsági kesztyűket kell viselni a közvetlen élelmiszerkezelés során.
  • Hő- és hidegálló munkák: A hőálló és hidegálló kesztyűk szükségesek a forró vagy hideg környezetekben végzett munkákhoz, például hegesztés vagy fagyasztott árukezelés során.

Összességében a munkavédelmi kesztyűk elengedhetetlenek a munkahelyi biztonság és a munkavégzés hatékonysága szempontjából. Fontos azonban megfelelően kiválasztani és használni őket, figyelembe véve a munkakörülményeket és a felmerülő veszélyeket.

A MUNKAVÉDELMI KESZTYŰK FONTOS SZEREPE ÉS HASZNÁLATUK

A munkavédelmi kesztyűk kulcsfontosságú szerepet játszanak a munkahelyi biztonság fenntartásában és a munkavállalók egészségének védelmében. Ebben a tanulmányban bemutatjuk a munkavédelmi kesztyűk fontosságát, az alkalmazásukra vonatkozó szabványokat és azt, hogy milyen területeken alkalmazzuk ezeket a védőfelszereléseket.

1. A Munkavédelmi Kesztyűk Fontossága:

A munkavédelmi kesztyűk viselése elsősorban a kézvédelemről szól. A kéz az egyik legfontosabb és leginkább kiemelt testrész a munkavégzés során, és számos veszélynek van kitéve. A megfelelő munkavédelmi kesztyű kiválasztása és használata segít megelőzni a sérüléseket, amelyek gyakran előfordulhatnak éles tárgyakkal való érintkezés, vegyi anyagokkal történő érintkezés vagy más potenciális veszélyek esetén.

2. Munkavédelmi Kesztyűk Szabványai:

A munkavédelmi kesztyűknek számos szabványnak kell megfelelniük, hogy hatékonyan védelmet nyújtsanak. Néhány gyakori szabvány a következő:

  • EN 388:2003: Ezen szabvány alapján értékelik a mechanikai kockázatok elleni védelmet, beleértve a vágás, szakadás, szúrás és kopás elleni ellenállást.
  • EN 374: A kémiai anyagokkal és mikroorganizmusokkal szembeni védelmet szabályozza.
  • EN 407: Hővédelemre vonatkozó szabvány, amely meghatározza a kesztyűk ellenállását a hőnek és lángoknak.
  • EN 511: Hidegvédelemre vonatkozó szabvány, amely különböző hideg körülmények közötti védelmet értékel.

3. Alkalmazási Területek:

  • Építőipar: A munkavédelmi kesztyűk megakadályozzák a kézsérüléseket és védik a kezet a súlyos sérülésektől.
  • Vegyipar: Kémiai álló kesztyűk megelőzik a vegyi anyagokkal való érintkezésből származó sérüléseket.
  • Egészségügy: Az egészségügyi dolgozók számára fontos a bakteriális és vírusos fertőzések elleni védelem.
  • Élelmiszeripar: Az élelmiszerfeldolgozás során használt kesztyűk megelőzik a szennyeződéseket és védik az élelmiszert.
  • Elektronika: Az elektromos vezetőképességű vagy elektrosztatikus kisüléseket megakadályozó kesztyűk alkalmazhatók az elektronikai iparban.

4. Kényelem és Funkcionalitás:

A munkavédelmi kesztyűk kialakítása a kényelmet és a funkcionalitást is szem előtt tartja. Ergonómikus kialakításuk és különböző anyagokból való gyártásuk lehetővé teszi a munkavégzés kényelmes és hatékony végzését.

5. Miért Válassza a Promol System Kft-t:

A Promol System Kft a munkavédelmi felszerelések széles választékát kínálja, kiváló minőségű termékekkel és szakmai tanácsadással. Budapesti telephelyük nagy raktárkészlettel rendelkezik, így az árukat azonnal át lehet venni.

A megfelelő munkavédelmi kesztyű kiválasztása kulcsfontosságú a biztonságos munkavégzéshez. A Promol System Kft kínálata és szakmai tanácsai segítenek abban, hogy a megfelelő védőfelszereléseket választhassák ki az Ön igényeinek megfelelően.

 

TOP COWBOY MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

kiváló minőségű munkavédelmi kesztyű, melyet számos ipari és kézi munka során használnak. Íme néhány fontos tulajdonsága és alkalmazási területe:

  • Anyag: A kesztyű marhabőrből készült tenyérrésszel rendelkezik, mely kiemelkedő kopásállóságot és tartósságot biztosít. A pamut kézhát légáteresztő, kényelmes viseletet nyújt.

  • Védelem: A marhabőr tenyér extra védelmet nyújt az artériák és az ökölcsontok sérülése ellen. A megfelelően kialakított tenyér réteg védi a kéztől érkező ütéseket és sérüléseket.

  • Rugalmasság és kényelem: A kesztyű rugalmas és kényelmes, így lehetővé teszi a könnyű mozgást és hosszabb ideig tartó viseletet anélkül, hogy a viselő kényelmetlenséget érezne.

Felhasználási területek:

  • Építőipari munkák: Ideális választás az építőipari tevékenységekhez, ahol fontos a kéz védelme a kopás, sérülések és ütések ellen.
  • Fémipari munkák: Kiválóan alkalmazható fémipari munkákhoz, ahol szükség van a kézvédelemre a hegesztés, darabolás és egyéb fémfeldolgozási feladatok során.
  • Kézi munkák: Hasznos lehet különféle kézi munkákhoz, például faipari munkákhoz, javítási munkákhoz stb.

Szabványok és jelölések:

  • Fontos, hogy a kesztyű megfeleljen az EN 388 szabványnak, amely meghatározza a kopás-, vágás-, szakítás- és áttűrési ellenállást.
  • A CE jelölés szintén fontos, mert jelzi a termék megfelelőségét az európai uniós előírásoknak.

Fontos megjegyezni, hogy minden esetben az adott tevékenységhez és környezethez megfelelő védőkesztyűt kell kiválasztani és használni, figyelembe véve a szükséges védelmi szintet és az esetleges speciális igényeket.

TOP COWBOY MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

TOP CANVAS MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

Egy kiváló minőségű védőkesztyű, amely ideális választás lehet számos ipari környezetben. Íme néhány fontos jellemzője és alkalmazási területe:

  • Anyag: A kesztyű erős és strapabíró canvas anyagból készült, amely kiemelkedő kopásállóságot és védelmet biztosít. A pamut tenyérrész légáteresztő és kényelmes viseletet nyújt.

  • Védelem: A canvas anyag kiváló védelmet nyújt a kopás, szakadás és ütések ellen, ezáltal biztosítva a kézvédelmet a nehéz munkafolyamatok során.

  • Rugalmasság és kényelem: A kesztyű rugalmas és kényelmes viseletet biztosít, így lehetővé teszi a könnyű mozgást és hosszabb ideig tartó viselést anélkül, hogy a viselő kényelmetlenséget érezne.

Felhasználási területek:

  • Építőipari munkák: Ideális választás az építőipari tevékenységekhez, ahol fontos a kéz védelme a kopás, sérülések és ütések ellen.
  • Kertészet és mezőgazdaság: Hasznos lehet kertészeti és mezőgazdasági munkákhoz, ahol szükség van a kézvédelemre a sérülések és a környezeti hatások ellen.
  • Általános ipari felhasználás: Alkalmas lehet különféle ipari munkákhoz, például raktározáshoz, anyagmozgatáshoz stb.

Szabványok és jelölések:

  • Fontos, hogy a kesztyű megfeleljen az EN 388 szabványnak, amely meghatározza a kopás-, vágás-, szakítás- és áttűrési ellenállást.
  • A CE jelölés szintén fontos, mert jelzi a termék megfelelőségét az európai uniós előírásoknak.

Fontos megjegyezni, hogy minden esetben az adott tevékenységhez és környezethez megfelelő védőkesztyűt kell kiválasztani és használni, figyelembe véve a szükséges védelmi szintet és az esetleges speciális igényeket.

TOP CANVAS MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

TOP COW DOUBLE MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

egy kiváló minőségű, megbízható védőkesztyű, melyet kifejezetten az olyan munkákhoz terveztek, ahol a kéz magas szintű védelmet igényel. A kesztyű tenyerén dupla rétegű marhabőr található, amely kiváló kopásállóságot és ellenállást biztosít. A kézhát pedig pamutból készült, ami kellemes viseletet nyújt és jó légáteresztő képességgel rendelkezik.

Felhasználási területek:

  • Építőipar: A kesztyű ideális választás lehet az építőipari munkákhoz, ahol a kéznek védelmet kell nyújtania a súrlódás és a különböző anyagok okozta sérülésektől.
  • Kézműves munkák: A dupla rétegű marhabőr tenyér kiváló védelmet nyújt a kéznek a kézműves munkák során, például fafaragásnál vagy kovácsolásnál.
  • Nehéz fizikai munkák: A kesztyű megfelelő védelmet nyújthat a nehéz fizikai munkák során, ahol a kéz sérülése kockázata magas, például rakodásnál vagy anyagmozgatásnál.

Szabványok és jelölések: A kesztyű gyártása során számos szabványt és előírást figyelembe vesznek annak érdekében, hogy megfeleljenek az iparági elvárásoknak és biztonsági előírásoknak. Ezek közé tartozhatnak az EN 388 szabvány által meghatározott kopásállósági, vágásvédelmi és átszúrás elleni jellemzők, valamint az EN 420 szabvány által előírt általános követelmények a védőkesztyűk tervezéséhez és készítéséhez. Az ilyen szabványok és jelölések megtalálhatók a kesztyű címkéjén vagy csomagolásán, és segítenek azonosítani és megérteni a termék teljesítményét és használatát.

TOP COW DOUBLE MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

TOP GOAT KECSKEBŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

 

kiváló minőségű, speciálisan kialakított kesztyű, melyet sofőrök, autószerelők és egyéb járművekkel dolgozó szakemberek számára terveztek. A kesztyű kecskebőr tenyerének köszönhetően kiváló tapadást és érzékenységet biztosít a kormánykeréken és más gépkocsifunkciók használatakor. A pamut kézhát légáteresztő, ami kényelmes viseletet biztosít hosszabb használat során is. A tépőzáras gumírozott mandzsetta pedig lehetővé teszi a kesztyű könnyű és biztonságos rögzítését a csuklón.

Felhasználási területek:

  • Sofőröket, autószerelőket és járművekkel dolgozó szakembereket célozza meg, akiknek szükségük van kényelmes és funkcionális védőkesztyűre.
  • Az autószerelők számára ideális választás lehet a járművek karbantartásához és javításához, mivel a kesztyű kiváló tapadást és érzékenységet biztosít az eszközök és alkatrészek kezelésekor.

Szabványok és jelölések: A kesztyű gyártása során figyelembe veszik az iparági előírásokat és szabványokat annak érdekében, hogy megfeleljenek a biztonsági követelményeknek. Az EN 388 szabvány által meghatározott kopásállósági, vágásvédelmi és átszúrás elleni jellemzőket gyakran ellenőrzik és jelzik a terméken. A szabványok és jelölések segítenek azonosítani és megérteni a kesztyű teljesítményét és használatát.

TOP GOAT KECSKEBŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ

TOP GORUC KECSKEBŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ, GUMÍROZOTT MANDZSETTA

Termékleírás:

  • Anyag: Kecskébőr
  • Mandzsetta: Gumírozott
  • Szabványok: A kesztyűk a legmagasabb minőségi szabványoknak felelnek meg, és megfelelnek az iparági előírásoknak.
  • Kialakítás: Ergonomikus kialakítású, kényelmes viseletet biztosít.
  • Védelem: Kiváló védelmet nyújt a kéz és a csukló számára különböző munkafolyamatok során.
  • Funkciók: Alkalmas különböző ipari és kézműves tevékenységekre, mint például építőipar, faipar, autószerelés, kertészkedés stb.
  • Méret: Különböző méretekben elérhető a tökéletes illeszkedés érdekében.
  • Szín: Általában természetes kecskebőr színben kapható.

Felhasználási leírás:

  • Azokban a munkakörnyezetekben ajánlott, ahol fontos a kézvédelem és a csukló védelme.
  • Ideális olyan tevékenységekhez, amelyeknél szükség van finom mozgásokra és érintésre, például szerelés, csomagolás, anyagmozgatás stb.
  • Használat előtt ellenőrizze a kesztyűket esetleges sérülések vagy kopások tekintetében.
  • Ne használja a kesztyűket olyan környezetben, ahol a kesztyű károsodhat vagy nem nyújt megfelelő védelmet.

Ez a termék magas minőségű és sokoldalú viseletet biztosít különböző ipari és kézműves feladatokhoz. Fontos, hogy az adott munkakörnyezet és feladatokhoz megfelelő méretű és típusú kesztyűt válasszon.

TOP GORUC KECSKEBŐR VÉDŐKESZTYŰ, GUMÍROZOTT MANDZSETTA

 

TOP BUFF MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ, MAGAS KOPÁSÁLLÓSÁG, GUMÍROZOTT MANDZSETTA

Termékleírás:

  • Anyag: Marhabőr
  • Kopásállóság: Magas kopásállóságú, strapabíró anyagból készült.
  • Mandzsetta: Gumírozott, ami javítja a kesztyű illeszkedését és védelmét.
  • Szabványok: A kesztyűk megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági szabványoknak, és megfelelnek az iparági előírásoknak.
  • Kialakítás: Ergonomikus kialakítású, hogy kényelmes viseletet biztosítson hosszabb ideig is.
  • Védelem: Kiváló védelmet nyújt a kéz és a csukló számára a kopás és sérülések ellen.
  • Funkciók: Ideális ipari környezetekben, például nehéz gépek kezelése, építőipar, anyagmozgatás stb.
  • Méret: Különböző méretekben elérhető a tökéletes illeszkedés érdekében.
  • Szín: Általában természetes marhabőr színben kapható.

Felhasználási leírás:

  • Kiemelkedően alkalmas olyan feladatokhoz, ahol a magas kopásállóság és ellenállóképesség fontos szempont.
  • Ajánlott használni nehéz fizikai munkák során, ahol a kézvédelem kritikus fontosságú, például építkezéseken, acél- vagy fémipari munkáknál stb.
  • Mielőtt használná a kesztyűket, ellenőrizze az esetleges sérüléseket vagy kopásokat.
  • Ne használja a kesztyűket olyan környezetben, ahol azokat károsíthatják vagy nem nyújtanak megfelelő védelmet.

Ezek a kesztyűk kiváló minőségű és rendkívül ellenálló viseletet biztosítanak a legkeményebb munkakörnyezetekben is. Fontos, hogy az adott feladathoz megfelelő méretű és típusú kesztyűt válasszon a biztonság és a hatékonyság érdekében.

TOP BUFF MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ, MAGAS KOPÁSÁLLÓSÁG, GUMÍROZOTT MANDZSETTA

 

TOP COW-A MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ (A MINŐSÉG), PAMUT KÉZHÁT

Termékleírás:

  • Anyag: Marhabőr (kézfejen), pamut (kézhát)
  • Védelmi tulajdonságok: A marhabőr anyag kiváló védelmet nyújt a kézfejen, míg a pamut kézhát légáteresztő és kényelmes viseletet biztosít.
  • Kialakítás: Kézfejen vastagabb, erős marhabőr, míg a kézhát puha, légáteresztő pamut anyagból készült.
  • Mandzsetta: Általában gumírozott mandzsettával rendelkezik a jobb illeszkedésért és kényelemért.
  • Szabványok: A kesztyűk megfelelnek a minőségi és biztonsági szabványoknak, és az iparági előírásoknak.
  • Funkciók: Ideális ipari és kézműves feladatokhoz, ahol fontos a kézvédelem és a kényelem, például építőipar, faipar, kertészkedés stb.
  • Méret: Különböző méretekben elérhető a tökéletes illeszkedés érdekében.
  • Szín: Általában természetes marhabőr színben kapható.

Felhasználási leírás:

  • Kiválóan alkalmas olyan munkához, ahol szükség van a kézvédelemre, de fontos a légáteresztő és kényelmes viselet is.
  • Ajánlott használni olyan tevékenységeknél, ahol vegyes típusú védelmi igények merülnek fel, például amikor szükség van a durva védelemre a kézfejen, de a kézhát szellőzős és könnyebb anyagot igényel.
  • Ellenőrizze a kesztyűket használat előtt esetleges sérülések vagy kopások tekintetében.
  • Ne használja a kesztyűket olyan környezetben, ahol azok károsodhatnak vagy nem nyújtanak megfelelő védelmet.

Ezek a kesztyűk ötvözik a kiváló védelmet és a kényelmet, és ideálisak a változatos ipari és kézműves feladatokhoz. Fontos, hogy az adott munkakörnyezet és feladatokhoz megfelelő méretű és típusú kesztyűt válasszon a biztonság és a hatékonyság érdekében.

TOP COW-A MARHABŐR MUNKAVÉDELMI KESZTYŰ (A MINŐSÉG), PAMUT KÉZHÁT